Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

okropne lagi w metinie

picu1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno przeprowadziłem się z Polski do UK, nie mogłem zabrać ze sobą swojego kompa na którym metin śmigał aż miło (kilka kont na dt, przeglądarka otwarta i 0 lagów).
Tutaj pojawia się pytanie ponieważ po przyjeździe kupiłem na szybko kompa (2 gb ramu, 2.8 ghz, 256 pamięci karty graficznej). Czy na takim komputerze przy dobrym internecie powinny występować aż takie straszne lagi, że stojąc w mieście na ch1 praktycznie nie mam jak się ruszyć bo widze pokaz slajdów co 1 sekunde ? Na początku pomyślałem, że to może przez polożenie geograficzne mogę mieć lagi ale to raczej wykluczone. Czy mogę mieć coś z kartą graficzną nie tak lub z procesorem ? Dodam też, że nawet gry przeglądarkowe mi się strasznie zacinają, że nie moge w nie pograć oraz filmiki na yt nie chodzą tak jak powinny.

Z góry dzięki za pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A ja też mam, że w mieście jest 100 osób i mam lagi. Jak wyjdę na otwarty teren,to lagi ustępują. Wina karty, bo ma słaby zasięg rysowania. Jak grałem w wot,to gdy widziałem ziemie;dach czolgu,to 30fps. A jak już chciałem normalnie grać,to lagi.

Opublikowano

Nie ma na to rady,jak ja grałem na starym kompie miałem to samo.

Jak wyjdziesz z miasta będzie lepiej.

Polecam ściągnąć FPS boostera i ustawić wysoki piorytet na metka(jak nie wiesz jak pisz PW)

Pozdrawiam AsPol

Opublikowano

Nie pomogła by wymiana karty graficznej ? Raczej normalną rzeczą nie jest, że na takim kompie przy dobrym internecie zacinają mi się nawet stare gry bądź gry przeglądarkowe...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeśli masz fundusze oraz nie masz zamiaru kupować w najbliższym czasie nowego komputera - wystarczy dobra karta graficzna. Do tego komputera przyda sie XP by nie zabierał dużo miejsca.

Opublikowano

Podejżewam, że karta może być uszkodzona ponieważ na gorszym laptopie (1.5 gb ramu, 1,77 ghz i 126 pamięci karty grafi) są mniejsze lagi i ogólnie lepiej wszystko chodzi, więc pewnie karta jest uszkodzona, dzięki wszystkim za sugestie :) temat do zamknięcia.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...